18 Temmuz 2009 Cumartesi

İnanmak suç değilse,inanmamak da suç değildir.

Akşam Gazetesi'nden Nagehan Alçı bugün iki konudan bahsetmiş yazısında.Kısa olarak bahsettiği ikinci konu bence çok önemli..

Ülkemizde son günlerde oldukça konuşulan inanç meselesine değinmiş..Geçen haftasonu İdil Biret konserine Büyük Birlik Partisi'ne bağlı Alperen Ocaklarından bir topluluk Topkapı Sarayında ufak çapta bir arıza çıkarma girişiminde bulunmuşlardı hatırladığınız kadarıyla..Sonra Ayşe Arman'ın türban ve ona uygun ama modern giyinerek belirli semtlere,şehirlere gidip izlenimlerde bulunması ve özellikle Reina isimli gece klubüne alınmaması ses getirmişti..Bu ve bunun gibi bir sürü hadise her zaman oluyor zaten..Nagehan Alçı'nın altını çizdiği gibi ''inançlarınızı yaşamanızda herhangi bir engel yok''a getiriliyor.Aynen dediği gibi peki ya!bu ateistler ya da deistler,inançsızlar ne olacak???

Uluorta ateist olduğumuzu söylesek,linç girişiminde bulunurlar mı bize??Ya da aylar önce kapatılmış olan ve youtube gibi bir türlü açılmayan Richarddawkins.net veya ateizm.org gibi sitelerin hesabını kim verecek??

İnançsız insanların güvencesi,özgürlüğü var mı bu ülkede?Varsa ne düzeyde??İnançsız insanlara kötü gözle mi bakılıyor??Çoğu gizli eşcinsel gibi toplum korkusundan dolayı kimliğimizi gizlemek mi zorundayız??Bizim haklarımızı kim savunacak??

Sorular oldukça uzatılabilir..Konu da uzayabilir..İlgilenen kişiler varsa yorum yapsınlar,konuyu uzatalım,tartışalım..Çünkü konuşacak çok şey olduğunu düşünüyorum..


Nagehan Alçı'nın yazısını okumak için:

http://www.aksam.com.tr/2009/07/18/yazar/13558/nagehan_alci/israil_ne_yapmaya_calisiyor_.html

1 yorum:

  1. Özellikle inançsız insanların dini inancı olanlara göre çok daha tehlike yaşadığı tamamen doğru...Dini inancını belli eden insanlar da belli kesimden tepki alıyor dini inancı olmayan da belli kesimden tepki alıyor...Bu inançsızlığa da sıcak bakan veya tamamen eşitlikçi şekilde sadece insan olmasını göz önünde bulunduran saygı duyan kesim de var.Fakat şu zamanda bile bu inanç meselesi dışında her alanda düşünceye saygısızlık var zaten.Genel çoğunluk tek taraflı düşünüyor herkesin kafasında doğrular var ve bu sözde doğrulara uymayanları yadırgıyor kendi çapında.İnanç olsun kılık kıyafet olsun görünüş olsun her konuda bir ayrılık var.Herkes bir olamaz zaten.Fakat herkes düşünceye saygı duyarak yaşamasını öğrenebilir!

    YanıtlaSil