24 Haziran 2009 Çarşamba

Aynı gün içerisinde iki ayrı tren vakası



Ben trenleri bir ayrı severim.Hayatımın önemli bir zamanında epey işimi gören,duygusal olarak da sevdiğim bir ulaşım aracıdır.Bir de demiryolunu ve toplu taşımacılığı her zaman savunduğum için ayrı tutarım trenleri..Ayrıca melankolik bir hava verir insana.Tren yolculuğu yaparken camdan ağaçlara bakar,yoldan geçen insanlara,yeşilliklere,kuytu köşelerde içki içen ayyaşlara denk gelir ve normalde farkedemeyeciğiniz bir çok şeyi görürsünüz..

Neyse,uzatmadan iki kısa haberden bahsedeceğim..Bugün gazeteleri takip edenler farkına varmıştır zaten..İlk haber üzücü ne yazık ki..İddiaya göre çağımızın hastalıklarından biri olan cep telefonundan mesajlaşan bir kadın makinistin yüzünden gerçekleştiği düşünülen bir kaza..Diğeri de saatte 200 km. hızla giden bir trene otostop çeken bir manyak..Aynı gün içerisine cuk oturmuş sahiden..

Kötü ile başlayıp,komik olanla bitirelim bugün..Washington'un işlek metrolarından birinde kadın makinistlerden biri aynı yönde giden trene arkadan çarpmış.Tam 9 kişi ölmüş..Kaza sebebi de kadının görev başında dikkatini,yolladığı sms e vermiş olmasına bağlı olabilirmiş.Tabii henüz kesin bilgi yok ama üzücü bir olay..

Haberin daha fazla detayı için:
http://www.aksam.com.tr/2009/06/24/haber/yasam/1297/makinist_mesajla_9_kisiyi_oldurdu.html

Buradan cep telefonu ve sms manyaklarına sesleniyorum.Lütfen bu hastalığınızı yenmeye çalışın.Trafikte vs. masum insanların canına mal olabilir bu aptal zevkiniz..Cevap yazmayın.Siz de bir şey yollamayın..Lütfen işinize ya da kullandığınız araca konsantre olun..

Bir başka manyakta İngiltere'den çıkmış..Saatte 200/km. hızla giden bir trene otostop çekmiş bunu da şans eseri gören bir vatandaş görüntüye almış..Kadında her hangi bir ruhsal rahatsızlığa rastlanmamış..İşin garip tarafı da makinist rahat bir şekilde otostupçuyu içeri almış.Daha sonra soruşturma başlatılmış tabii de..Amma salak olaylar oluyor bir gün içerisinde.Normalde bu tür şeylerden bahsetmek istemezdim ama,aynı gün içerisinde iki ayrı tren vakası görünce değişik olacağını düşündüm..Zamanınızı harcadığım özür dilerim..


http://www.aksam.com.tr/2009/06/24/haber/yasam/1298/200_kilometre_hizla_giden_trene_otostop_cekti_.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder